Home_home Home_agenda Home_winkels Home_mail Home_contact Home_links
Actueel Wijk- en buurtoverleg A4 Activiteiten Kroniek Helpende handjes Tips Oude ambachten Diversen

Helpende handjesHelpend handje gevraagd .....en aangeboden!


In onze wijk wonen veel mensen met diverse "ambachten". Dit kan kantoorwerk zijn, veldwerk, fabriekswerk, huishoudelijk werk of ambachtelijk werk. Het merendeel van onze wijk bestaat uit koophuizen. Voor de bewoners van deze huizen uit de tachtiger jaren van de vorige eeuw betekent dit dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor al het onderhoud, zowel binnen als buiten. Nu heb je mensen met gouden handjes en mensen met twee linker handen. Ook zijn er mensen met veel geld en mensen met weinig geld en er zijn mensen met te veel en met te weinig vrije tijd. Er zijn mensen met en zonder "connecties", er zijn jonge en oude mensen en gezonde en gehandicapte mensen.

De zin van deze opsomming is in feite simpel: door de diversiteit van de beroepsgroepen in onze wijk is het misschien mogelijk om een systeem op te zetten waarbij de ene hand de andere helpt, tegen betaling of eventueel tegen "ruildiensten" of alleen met advies. Stel je voor dat je buurman schilder is en jij bent stratenmaker. Jouw huis moet geschilderd worden en zijn oprit moet opgehoogd worden. Of je bent timmerman, of loodgieter of boekhouder (handig voor de belastingaangifte). Of je bent huismoeder en wil best even op iemands kinderen passen of iemands boodschappen doen terwijl diegene je afvoer repareert. Vul zelf maar verder aan. Of je bent in het bezit van handige en goedkope adressen voor binnen of buitenwerk, voor administratief werk of voor oppaswerk en je vindt het geen bezwaar om deze adressen met anderen te delen.

Voor het opzetten van zo'n systeem ben ik benieuwd naar de ideeën hierover van de bewoners van deze wijk. Zouden er mensen zijn die hun beroep en hun telefoonnummer/emailadres bekend willen maken om op die manier anderen te helpen en misschien daardoor ook zelf geholpen kunnen worden? Is er draagvlak voor zoiets in onze wijk? Zou iemand zich als coördinator kunnen en willen opwerpen? Of kan dit een vast item in de Kroniek worden? Ik heb geen idee, maar ik ben wel erg geïnteresseerd in uw ideeën. Deze kunnen gespuid worden op mijn email jvg.jokes@tiscali.nl© Copyright - Vereniging van huiseigenaren d'Ambachten - Schiedam - 2013, 2014, 2015